Monday, January 12, 2009

Murphys lov 60 år

Dagbladet har for tiden en artikkel om Murphys lov, som er 60 år i år (http://www.dagbladet.no/2009/01/12/magasinet/vitenskap/populerkultur/historie/forskning/4277184/)
Denne bloggen ønsker selvfølgelig å markere en slik begivenhet!
Den loven som Dagbladet presenterer er jo bare en liten del av hele lovverket til Murphy, men det er den spede begynnelse og kjernen til det hele. "Everything that can go wrong, will go wrong at the worst possible time".
En av de tingene som er meget fasinerende med Murphys lov er alle avartene til denne enkle setningen. De lovene som er kommet til i etterkant, og som er mer tilpasset situasjonene. Enhver bransje eller begivenhet med respekt for seg selv, har sine avarter av denne loven. Enten det er skrevet ned og publisert, eller det er noe man fleiper med på arbeidsplassen.
En av lovene jeg syntes er fantastisk er Murphys lover om krig, og disse har opp til flere gullkorn i seg: "There are no such thing as friendly fire!" Eller forkortelsen "Friendly fire isn't!" er et godt eksempel på dette.
Andre gode paragrafer er: "The enemy diversion you are ignoring, is really their main attack", "If your attack is going really well, you know it is an ambush", og "If it's stupid and it works, it isn't stupid!"

Også innen data er det mange gode paragrafer: "No matter how hard you work, the boss will only appear when you access the Internet. ", "The hard drive on your computer will only crash when it contains vital information that has not been backed up." og "Failure is not an option, it's included with the software" for å nevne noen.
Et raskt søk på dette temaet på Google eller andre søkemotorer vil gi en hel haug med mer eller mindre gode treff, og sikre deg noen timer med morsom lesning.

No comments: