Wednesday, September 24, 2008

Vokt dem for forsikringsselskapet...

Nok en gang kan man lese i avisen om forsikringsselskap som gjør alt hva de kan for å slippe å utbetale erstatning som det ikke burde være tvil om at den forsikrede har krav på.
Vanligvis har disse sakene i media dreid seg om tilfeller der folk har blitt stygt skadet (gjenre helt eller delvis lammet) i trafikkulykker, men nå er dette tydelig vis ogå blitt en trend i saker som omhandler arbeidsulykker. Foreløpig sist ut er Sigmund Widding fra Tromsø. Dagbladet har skrevet om saken her (http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/09/22/547749.html).
Her beskrives forsikringsselskapet Trygg Vesta sine meget ufine metoder for å gjøre hva de kan for å slippe å utbetale erstatning. Etter å ha lest artikklen sitter man igjen med et inntrykk av at man har lest en litt dårlig kriminalroman. Etterforskere fra forsikringsselskapet som helt klart bruker metoder kun forbeholdt dårlige politifolk med trakkasering av vitner, og andre mer legitime politimetoder med tanke på avhørsmetoder.
Jeg syntes oppriktig synd på alle disse menneskene som i tillegg til sine lidelser er nødt til å kjempe en beinhard kamp mot forsikringsselskapet (et selskap de har stolt på og trofast betalt inn penger til) for å få de pengene de rettmessig har krav på. Det blir jo en dobbelt belastning, og det skulle ikke foundre meg om det er en bevisst handlemåte fra forsikringsselskapene i håp om at folk skal gi opp slik at de slipper å betale ut en eneste krone. Jeg håper virkelig jeg sliper å komme i en sånn situasjon!
Selv om det er stygt å ønske det, så ønsker jeg nesten at en av toppene i Trygg Vesta eller en av de andre verstingene skal få oppleve det samme selv. Men det vil de vel antagelig vis aldri behøve, for pampene er så vant til å få det som de vil uansett. Og dessuten så passer man vel på sine egne, det er i alle fall noe man har sett i andre bransjer tidligere...

1 comment:

Sessan ☆ Prinsessan said...

Man är ganska liten overfor de starka makter.

Flott inlägg