Monday, July 21, 2008

Øye for øye...

I Dagsrevyen i går kveld ble det referert til en bekymringsmelding fra Dyrebeskyttelsen.
Den samme meldingen er det skrevet en nyhetssak om i Dagbladet (http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/07/20/541257.html) og det er ganske skremmende ting som nevnes her.
At folk går fra dyrene sine, er forsåvidt ikke noe nytt. Jeg har selv en hund som har vært offer for dette før hun ble omplassert til meg og min kone. Noen ganger tenker man ikke langt nok, og har med hund i bil på veldig varme dager. Selv om man "bare" skal være borte littegrann og setter bilen i skyggen kan det bli veldig ubehagelig for en pelsdott i bilen. Vi har jo også lest om hunder som regelrett har blitt kokt til døde i bilen mens eieren "bare" var på shopping...
Dette er tragisk, men likvel kan det til en viss grad bortforklares med dumhet hos eierne. Jeg sier ikke at det er ok, men jeg hevder at eierne er dumme og ikke direkte ondskapsfulle.
Noe helt annet blir det når man leser i artikkelen linket til ovenfor om mennesker som utsetter dyr for grov vold.
Artikkelen nevner særlig 3 katter som virkelig har fått oppleve gjennomført ondskap:
Katt 1: Katten ble funnet med avkappet hale, ørene svidd og pelsen flådd.
Katt 2: Denne måtte avlives etter at en festdeltager hadde trukket ut det ene øyet med en vinopptrekker!
Katt 3: Kattungen puttet i en sekk og nesten slått ihjel for deretter å bli dumpet i en søplekasse.

Hva slags mennesker gjør egentlig slikt? Fortjener de egentlig å bli kalt mennesker? Jeg vet at det fortsatt praktiseres å slå ihjel uønskede kattunger/valper mens de er bittesmå. Men da gjøres det i alle fall kjapt, konsekvent og "relativt humant", man slår ikke dyret "nesten" ihjel! Og hvem kommer i det hele tatt på å trekke ut et øye med en vinopptrekker? Eller delvis flå et levende dyr? Hva hvis dette hadde blitt gjort på mennesker? Da hadde påtalemakten vært der med sikringsdom så fort det lot seg gjøre, og media ville vært der med krigsoverskrifter og "forfulgt" vedkommende til personen ble fordømt enten det ble dom eller ikke... Men, "det var jo bare et dyr..."

No comments: