Monday, July 14, 2008

Teknisk vedlikehold

Det burde holdes et obligatorisk kurs i planlegging av teknisk vedlikehold syntes jeg...
I bygget der jeg jobber har man nå funnet ut at juli er en perfekt måned å utføre vedlikehold på. Vi deler lokaler med en studie-institusjon, og hva passer vel da bedre enn å drive vedlikehold når studentene ikke er til stede? Men tenke på alle de andre som er tilstede skal man visst ikke gjøre...
Vi skriver i dag 14. juli, og i følge kallenderen skal det nå være sommer. Sommer er varmt. Derfor tar man ned kjøleanlegget i bygget i en hel uke for å drive vedlikeholdsarbeide på dette.
3-års service kalles det visst, og de som har greie på det sier at dette er ganske betydelige arbeider. Som om ikke det var nok var deler av anlegget av i 3 uker i juni da det måtte "luftes". Kunne de ikke gjort servicen når de likevel måtte ha anlegget av da? Hallo? Burde ikke slike arbeider egentlig legges til tidlig på våren? Så snart snøen har blitt borte?
"Dere kan jo bare sette opp vinduene da..." er det vel noen som tenker nå. Men dette er et moderne bygg med store glassflater, og her finnes det ingen vinduer som kan settes opp. Det finnes heller ingen dører som kan settes opp for lufting, da disse er koblet til innbruddsalarmer som lager skikkelig irriterende pipelyder etter å ha stått oppe i noen få strakser (i tillegg til at det går alarmer hos vekterselskapet).
Men det er mer...

I tillegg til å drive med arbeider på lufteanlegget holder man på å jobbe i heisene. Det vil si at er du avhengig av heis for å komme deg opp i etasjene kan du ikke komme på jobb. Vi har 3 heissjakter, og alle 3 er stengt grunnet vedlikehold samtidig. At man stenger de 2 som står rett ved siden av hverandre kan jeg forstå, men burde man ikke da latt den uavhengige være i drift, og så bytte når man er ferdig med de to første?
Men da jeg ikke er avhengig av heis (bortsett fra at det er ganske behagelig) klarer jeg fint å gå trapper. Men samtidig som man har stengt heisene har man måttet skru av en del av belysningen i trapegangen. midlertidig belysning er for pyser, så det er det ikke tenkt på...
Lurer på hvem som har tenkt ut å mørklegge trappegangen når alle må bruke trappene jeg, de burde vel nesten få et diplom vel?
Er det kanskje en dårlig skjult måte for arbeidsgiver å få opp det lave sykefraværet på? Det blir jo en god del tråkking i trapper, for vi har kontorer i tredje og femte etasje, og kantinen er i sjette etasje.
Bare på den ene turen opp til kantinen og ned igjen hørte jeg flere som ojet og akket seg over at de nesten gikk på trynet i trappen på de stedene der det er som aller mørkest.
Kanskje gårdeier ønsker å trene oss opp til en eventuell brann? For hvis det brenner blir det jo ikke bar mørkt, da blir det gjerne røykfullt også.
Blir forresten gjerne varmt også ved brann, det blir det når ventilasjonsalegget er av også. Jeg lukter ugler under armene...

No comments: