Wednesday, June 2, 2021

Grevlingen tester... Albanski Raj Green Power (så slipper du)

Jeg har testet en Albanki Raj tidligere også, og akkurat som den har også denne boksen høyt koffein-innhold med 48mg pr 100ml.

Ellers ser boksen helt anderledes ut enn den forrige. Der den andre så litt "skremmende" og "kul" ut, ser denne mer ut som noe fra 60-tallets flower-power bevegelse med sin svært fargerike design. Skarpe farger med grønt, gult og rødt i striper gjør at man ser boksen i hyllen med en gang.
Balaklavaen med den albanske ørnen i pannen (som tydelig vis er produkt-logoen) er selvølgelig på plass på denne boksen også, men denne gang har også den blitt fargerik.



Det er en litt "kraftig" lukt når man åpner boksen, og det hele minner mer om "grønn" is-te enn om energidrikk, men det er ingen tvil om at denne drikken har et høyt koffein-innhold selv om man kanskje ikke smaker det sånn direkte. 

I følge en etikett som er klistret på bak på boksen for å oppfylle krav fra Norske myndigheter så har denne drikken smak av hampfrø. Det er svært lite futt i denne med tanke på kullsyre, og det er nk med på å gå meg følelsen at dette er mer is-te enn brus.
Klistrelappen opplyser om at boksen inneholder både Vitamin B6 og Vitamin B12, men densier ikke noe om mengde målt opp mot anbefalt daglig inntak.

Klistrelappen har selvfølgelig også de vanlige advarslene om at boksens innhold ikke egner seg for barn, gravide eller ammende og heller ikke for folk som er følsomme for koffein (naturlig nok).
I tillegg står det at den ikke egner seg for de som er følsomme for diabetes. Det vil vel si folk som har diabetes eller generelt har høyt blodsukker og er i risiko-sonen (men det vet man jo ikke alltid selv).

Boksen inneholder 250 ml, så det er litt mindre enn for eksempel NOCCO-boksene som inneholder 330 ml. Men med den mengen koffein er det sikkert nok...

Mes jeg har skrevet dette har jeg drukket opp boksen, og kan melde om at det er lite ettersmak.

No comments: