Monday, October 20, 2008

Skofterud og glitrende journalistikk...

I sommer sto Vibeke Skofterud frem med "jentekjæreste" som mediene ynder å kalle det. Jentekjæreste høres utrolig barnslig ut, som om hun var sammen med en liten, ung jente.
Kvinnelig kjæreste syntes jeg de burde skrive. Men det er ikke det som er tema i dagens blogg, selv om mange ugifte (og kanskje noen gifte også) herrer tok det tungt at denne flotte kvinnen hadde funnet seg en kvinnelig kjæreste. Bra for henne, sier nå jeg.

Dagbladet skriver i dag at Vibeke syntes hun får energi av å være hjemme sammen med kjæresten sin (http://www.dagbladet.no/kjendis/2008/10/19/550780.html) og en av grunnene er at kjæresten har et så normalt forhold til mat og kropp. Sikkert ikke dumt det, for en jente som har stått frem og fortalt om spiseforstyrrelser tidligere. Da er det greit å ha noen med et "sunt" forhold til mat og kropp å støtte seg på.
Hun reiser derfor hjem fra høydetrening noen dager tidligere. Dette har forøvrig Dagladet klart å lage en undersøkelse på... "Er det riktig av Skofterud å reise tidligere hjem fra høydetrening? Ja eller nei?" Hadde det vært en mann som ventet hjemme hadde de aldri gjort dette! Men nå sporer jeg av igjen...

Det jeg egentlig ønsket å kommentere er utsagnet om antrekket til Vibeke og kjæresten da de var gjester i Olav Tuftes brylup i sommer. Dagbladet skriver friskt og freidig følgende:
"Siden har de blant annet vist seg sammen i bryllupet til OL-roeren Olav Tufte i Horten, der de stilte i hver sin bunad."

Selvfølgelig stilte de i hver sin bunad, hva skulle de ellers stilt i? En felles bunad?
Jeg forstår jo hva de mener, de vil jo gjøre et numer av at begge kom i bunad. Da heter det i så fall "...der begge stilte i bunad". Men det er jo heller ikke noen nyhet da, er jo ikke akkurat noen bombe at jenter stiller i bunad i bryllup. Dette skulle vel ikke være noe forskjell fordi om de tilfeldig vis er sammen!

No comments: