Friday, October 3, 2008

Høst, regn og dumme tenåringer...

Høsten har nå virkelig gjort sitt inntog. Det er kun et ensifret antall grader ute, selv midt på dagen, det regner og er grått, det blir tidlig mørkt om kvelden og man må sette på lys inne når man står opp om morgenen.
Syntes ikke det var lenge siden forrige høst jeg, men det er tydelig vis et års tid siden.
Her sitter jeg på hjemmekontor, i sofakroken med firmaets laptop på fanget. Ved siden av meg ligger verdens snilleste og søteste schäferhund som en liten sammenkrøllet ball (i sofaen selvfølgelig) og sover. En god kamerat driver og synger om regn som faller fra høyttalerne som er tilkoblet min private laptop. Egentlig kunne dette vært en litt grå, trist men ellers perfekt høstdag.
Men så var det alle de teite menneskene i vår verden da, og her kommer vi til de dumme tenåringene. Borte på Vestlandet sitter det en snart 18 år gammel barbiedukke med litt for dyp utingning i anledning fotografen (tankene går til Øysten Sunde og hans Frøken Bibelstripp) og breker om sitt "politiske" prosjekt som skal gjennomføres på 18-års dagen sin.
Les hele historien her: http://www.kjendis.no/2008/10/02/548958.html
Det første som slår meg er jo at dette er et planlagt mediestunt, men etter å ha lest litt mer så begynner jeg å lure på om jentungen rett og slett bare er stokk dum og heller nok mot den konklusjonen...

Når hun fyller 18 år vil hun bytte navn til Bunny Føkk, gifte seg med en helt tilfeldig person, og ta opp et stort lån. Dette for å markere at 18-åringer ikke er modne nok til å få slike rettigheter. Men bil skal de få kjøre, og alkohol skal de få kjøpe og drikke...
Jeg undres over at folk faktisk er så dumme...
De fleste jeg har hørt om som har byttet navn til syke ting har vært over 18 år, så burde man ikke heller da enten la folk hete akurat det de vil, eller stramme inn på navnelovgivningen?
En kompis av meg fortalte at i 1974 var det fullt lovlig å hete Hallik til fornavn, men jeg har ikke hørt om noen som fikk det navnet likevel... Kjente folk som har endret navn er jo f.eks. Espen Thoresen som nå heter både værsågod og takkskalduha (eller noe sånt) men dette ble jo gjort lenge etter at han var 18 (selv om han sikkert bare er 12 år i hodet).
Jeg har sansen for tegneserier, og i Judge Dredd skildres et samfunn fra fremtiden. Der heter folk for eksempel Aaaaaron eller Zzzzzach for å komme først eller sist i telefonkatalogen.
Så hvorfor ikke Bunny Føkk, da er jo i alle fall karriærevalget klart. Rett inn i pornobransjen med det navnet...
Så kan hun jo finansiere sin første film med pengene fra det store banklånet hun ønsker å ta opp, alle får jo forbrukslån i disse dager, selv fjollete småjenter.
Og med en like dum ektemann kan hun så selge rettighetene til den opprivende skilsmissen i etterkant til Dagbladet som da kan følge opp artikklen de har skrevet i dag. Det burde kanskje dekke rentene til minst ett avdrag på lånet...

No comments: